ערוץ 7: דתיים באקדמיה: איך זה עובד?

הודיה, בוגרת של אחת האולפנות המוכרות בארץ. עשתה שירות לאומי, וגם למדה במדרשה לפני שנכנסה ללימודים האקדמיים, באחת האוניברסיטאות הגדולות.

הודיה השתתפה בקורס בחקר תרבויות, שפתח לה אופקים ומבט רחב, אבל גם הציב לה אתגר לא פשוט כסטודנטית דתיה – "יש חומר שלא משתלב מה שחונכתי אליו ודרך החיים שלי", סיפרה.

עקיבא, בוגר ממ"ד, ישיבה תיכונית, בני עקיבא, ישיבת הסדר – המסלול הקלאסי של בן הציונות הדתית. עקיבא גם לומד תואר אקדמי, גר במעונות של אוניברסיטה ידועה, עמוס במבחנים ועבודות, אבל חסר לו משהו לנשמה: "האתגרים באקדמיה והריחוק מהישיבה משאירים את התורה כ"זיכרון" מהעבר, לא משהו חי".

עקיבא והודיה הם דוגמא לאלפי בני ובנות הציונות הדתית שלומדים במוסדות האקדמיים השונים ברחבי הארץ. אחרי שנים ב"חממה", הלימודים בקמפוסים החילוניים מציבים אתגרים לא פשוטים מבחינה רוחנית, חברתית ואידאולוגית.

בתי המדרש של "איגוד בתי המדרש התורניים באקדמיה", מזמינים אתכם, סטודנטים דתיים וסטודנטיות דתיות, להרגיש בבית. הכירו את מגוון בתי המדרש, ובחרו לכם מסלול שיתאים בדיוק בשבילכם – להשתלב באקדמיה עם חיבור לעוגן רוחני ומעטפת חברתית.

"בית המדרש בנה אותי להוביל, לא רק לשרוד ולהישאר דתי", אומר איתן טי, סמנכ"ל משרד המדע, בוגר בית המדרש לסטודנטים "חי רועי" בעלי. "החיבור לבית המדרש תוך כדי ההכשרה האקדמית והמקצועית, מעצים ומגדל ומאפשר להוביל מהלכים גדולים בעם ישראל – מתוך אמונה ושליחות".

אם את או אתה עומדים בדיוק בשלב של היציאה ללימודים בשנה הבאה, אחרי שנים של לימוד בישיבה, במדרשה או במכינה, שירות בצבא או שירות לאומי – בטח כבר התחלתם לבדוק מה כדאי ללמוד ואיפה, כמה צריך להוציא בפסיכומטרי.

חשוב לזכור שהסביבה במוסדות האקדמיים מעמידה אתגר לא פשוט, ולכן חשוב להתכונן היטב לתקופת הלימודים האקדמיים ולשלב עוגן רוחני משמעותי בשנים אלו.

בואו רגע נעצור את ההכנות ללימודים – ונדבר על מה חשוב באמת לבדוק. ברור שהתואר אמור לקדם אותך מקצועית, אבל חשוב לך לא פחות שהתואר גם ישתלב בעולם הערכים שלך, נכון?

במשדר מיוחד עם רבני ורבניות בתי המדרש התורניים באקדמיה, תוכלו להיחשף לדילמות מעולמם של הדתיים באקדמיה, ולקבל כלים מקצועיים להכנה נכונה לקראת הלימודים האקדמיים. הכנס ישודר ביום שלישי הקרוב – כ'"ה אדר (9.3) בשעה 20:00.

inn.co.il/news/469866